T 085 210 11 14 E info@rtccella.nl

Meester Jan & RTC Cella

Ik ben Jan de Groot en sinds november 2016 werkzaam in het kernteam voor RTC Cella. 
Nadat ik in 2013 mijn Pabo-diploma gehaald heb, heb ik op verschillende scholen in de regio Leiden en de Bollenstreek invalwerk gedaan. 
Het grote voordeel van het invalwerk vond ik, dat ik veel verschillende scholen zag en daardoor veel ervaring opdeed in verschillende situaties. Het nadeel daarvan was, dat als een invalklus klaar was (of als het vakantie was) ik geen inkomenszekerheid meer had. 
Via een open sollicitatie bij Scope Scholengroep in Alphen kwam ik in contact met RTC Cella. 
Het mooie van werken in het kernteam van RTC Cella is dat je inkomenszekerheid hebt én dat je op heel veel verschillende scholen invalt. Het is zelfs mogelijk om je voorkeur uit te spreken voor kortdurende of langdurende vervangingen. Op die manier kan je goed kijken welke school je ligt en waar je eventueel voor ‘vast’ zou willen werken. 
Zo ben ik ook op het Prisma VSO gekomen. Van tevoren had ik nooit gedacht aan werken in het Speciaal Onderwijs. “daar zal je wel extra diploma’s voor nodig hebben”, dacht ik. Dit bleek echter niet het geval en toen het RTC mij vorig schooljaar vroeg of ik daar wilde invallen, heb ik dat gedaan. En met heel veel plezier! Ik zit er nu twee dagen voor ‘vast’ en wellicht dat ik in de toekomst wel helemaal over wil naar het Prisma. Al vind ik het invallen op ‘normale’ scholen ook nog wel een heel waardevolle ervaring, die ik graag nog blijf doen. 

Juf Vicky & RTC Cella

Mijn naam is Vicky van der Helm en in augustus 2017 ben ik gestart met werken in het kernteam via RTC Cella. Ik ben in juli 2017 afgestudeerd en wilde nog geen eigen vaste groep. Ik wilde graag eerst even ‘rondkijken’ wat er allemaal was aan onderwijs in mijn woonomgeving. 
 
Bij de eerste kennismaking en introductiebijeenkomst is er geïnformeerd naar mijn voorkeuren. Ik vond het erg prettig dat ik kon aangeven bij welke groep mijn voorkeur lag om in te vallen. Ook had ik aangegeven dat ik open stond voor speciaal- en misschien ook wel voortgezet speciaal onderwijs. De zondag voor de eerste werkweek werd ik gebeld door Charony Anthony (directeur RTC Cella): ‘Je valt met je neus in de boter, ik heb een invalklus voor je op het VSO.’ Redelijk geschokt dat ik, net van de pabo, daar al moest invallen stond ik vol goede moed de volgende ochtend op het VSO. Wat een prachtige ervaring was dat! Na het VSO heb ik een paar weken, bijna iedere dag, op een andere school gestaan en van de herfstvakantie tot de zomervakantie een invalklus gedaan op een school in groep 8. Sindsdien heb ik mijn eigen groep op een vaste school.  
 
Omdat je als invaller op veel verschillende scholen komt, krijg je de kans om te netwerken, inspiratie op te doen, nieuwe vrienden te maken en je vergaart veel ervaring. In het kernteam ben je zeker van je inkomen, ook als er geen vervangingsaanvraag is. Je kunt dan werken aan je professionalisering. 
 
Door het netwerken dat ik heb kunnen doen tijdens mijn werk voor het RTC heb ik ook mijn vaste groep weten te bemachtigen. Maak eens een praatje met de directie van een school, vraag of deze de evaluatie over jou wilt invullen en peil eens waar er plek is op scholen. Met het huidige leerkracht tekort is er meer werk dan krachten en heb je het vaak voor het kiezen. In het RTC kun je je op iedere school profileren en krijg je de kans om onder werktijd te kijken of de school bij je past. Ik kan geen fijnere manier bedenken om kennis te maken op je eventuele nieuwe werkplek zonder hierdoor vast te zitten aan verplichtingen of beslissingen.  
 
Het werken via het RTC heb ik ervaren als een fijne tijd. De medewerkers staan klaar voor je verhaal, houden rekening met jouw wensen en organiseren gezellige momenten om met andere kernteam-medewerkers ervaringen te delen onder het genot van een hapje en een drankje.  
 
Heb je een onderwijsbevoegdheid of ben je in opleiding, meld je aan bij het RTC. Zij brengen je in contact met de mooie wereld van het onderwijs! 

Juf Marina & RTC Cella

Ik ben Marina Hagers en ik werd in 2017 door René van Ommeren van De Groeiling aangenomen om voor het kernteam aan de slag te gaan.

Vervangen op scholen, dat leek mij heel erg leuk om te doen! Binnenkijken op verschillende scholen, wat een kans!

Ik wilde graag bij het kernteam, want dan had ik mijn vaste dagen dat ik ingezet zou worden en dat was voor mij het handigst omdat ik een gezin heb. Daarbij had ik op deze manier ook een vast inkomen zoals ik het gewend was. Bij RTC Cella kon ik ook mijn voorkeuren voor groep, soort onderwijs, etc. opgeven, zodat hier rekening mee gehouden kon worden. 

Het RTC werkt met de app Vabo, waarin je boekingen komen te staan, zodat je kunt zien bij welke school, groep, etc. je gaat invallen. Mijn eerste inval was op de Jozefschool in Moordrecht voor 4 maanden. 

Wat had ik het daar naar mijn zin! Ik kon er niet blijven na de zomer, dus ben na de zomervakantie weer gaan vervangen en wat heb ik het als geweldig ervaren! Zoveel scholen, groepen, kinderen, mensen ontmoet.

Viel ik de ene dag in op een school in Alphen, kon ik zomaar de dag erna in Gouda staan. Soms had ik kortdurende vervangingen van 1 of meerdere dagen, soms een vervanging voor een paar maanden. Ik heb heel veel ervaring opgedaan, en heb vooral geleerd flexibel te zijn. Ik leerde mezelf handvatten om een groep te draaien. En dat ging eigenlijk altijd goed. 

Uiteindelijk kwam in april 2018 een vacature voorbij op de Jozefsschool in Moordrecht waar ik toch wel heel graag wilde werken en aangenomen ben! Ik heb dus bijna anderhalf jaar voor het RTC gewerkt en heb er geen moment geen spijt van gehad! 

 

Nieuws

20 november 2020 Zij-instromers gezocht!

Voor het schooljaar 2021-2022 zijn wij op zoek naar zij-instromers. Interesse? Bekijk de ....

1 oktober 2020 Welkom op onze nieuwe website!

Het heeft wat tijd in beslag genomen, maar onze nieuwe site is online! Er zullen de komende ....

Agenda

8 oktober 2020 Wereld Dyslexie Dag

Uiterst vervelend dat je door al die letters de woorden niet kan lezen, maar er zijn ook ....

15 september 2020 Openingstijden rondom herfstvakantie

Van 17 t/m 25 oktober 2020 (week 43) is het herfstvakantie en zijn wij gesloten vanaf vrijdag 16 ....